La Society For News Design tria els diaris més ben dissenyats del món

Els cinc diaris més ben dissenyats del món, segons la Society For News Design, són majoritàriament europeus. Els guanyadors d’aquest any han estat el Dagens Nyheter (Suècia), Die Zeit (Alemanya), The Grid (Canadà), el Politiken (Dinamarca) i el Welt am Sonntag (Alemanya).

En el comunicat en el que han anunciat els guanyadors de la 34º edició dels premis als World’s Best-Designed Newspaper, han afirmat que “és descoratjador veure publicacions que gasten una gran quantitat de temps afinant les seves portades, però tracten les pàgines interiors com gots per omplir amb notícies fins que estan plens fins dalt. Estan perdent l’oportunitat de ser rellevants”.

Un altre aspecte que els ha sorprès ha estat la manca d’il·lustracions i d’infografics en gran quantitat de diaris. Aquestes eines poden servir per airejar el text del diari i afegir dades noves que les paraules no poden transmetre.

Per això, asseguren que en els diaris que han escollit, cada pàgina compta i que els equips de periodistes i dissenyadors que estan al seu darrera es dediquen a refinar i reforçar el producte final.

Podeu veure els dissenys dels cinc diaris en les diapositives següents, que les va publicar la SND en el seu comunicat en el que anunciaven els guanyadors:

L’Equip de Jornada de Disseny Periodístic

Deixa un comentari

Filed under Jornada de Disseny Periodístic a la Xarxa, Notícia, Presentació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s