Hi havia una vegada: la transformació d’un gegant

Jornada de disseny periodístic

Tito Bottitta moments abans de la seva intervenció. Foto de Maria Pinell

Totes les histories comencen d’una manera semblant. Hi havia una vegada, el diari Boston Globe era un dels mitjans més influents als Estats Units. Un dia, el món de la comunicació va donar un gir amb la introducció dels multimèdia i els diaris van haver de posar-se el dia amb aquesta nova situació. És en aquest punt on l’equip de Tito Bottitta va posar-se a redissenyar aquest mitjà de gran tradició per tal d’entrar en el món digital.

En l’actualitat, malgrat els intents del New York Times per vendre el Boston Globe, la seva influencia en el món del disseny és innegable. A la Jornada de Disseny de la UPF ha participat el periodista i dissenyador americà Tito Bottitta. La clau explicativa de l’èxit del seu disseny, que ha marcat un punt d’inflexió en el món del disseny periodístic, és el Responsive Design.

Aquest concepte, que recorda a la filosofia més zen, és simple: crear dissenys que funcionin en totes les seves vessants. El món de la comunicació ha passat de basar-se en els diaris de paper a tenir una explosió multimèdia. Els continguts són ara llegits pels usuaris a tot arreu i en tot tipus de suport. És per aquest motiu que el Responsive Design dóna prioritat a la pantalla on el lector accedeix a les notícies.

Un major dinamisme i accessibilitat, així com la introducció d’informació que s’adapta al format de la pàgina disponible o una nova configuració de la jerarquia són només alguns dels conceptes en els que l’equip de Bottitta es va fixar per tal de redissenyar el Boston Globe. El resultat? Com totes les històries bones: un sistema que funciona i que l’ha portat a guanyar premis com World’s Best Designed Website de la Society for News Design.

L’Equip de Jornada de Disseny Periodístic

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Conferenciants, Crònica, Jornada de Disseny Periodístic a la Xarxa, Responsive Design

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s