Superman deixa els diaris

Jornada de disseny periodístic

Diari en el que treballava Superman, Foto de Flickr (mhaithaca)

Si el mateix Superman ha deixat el diari en el que treballava i s’ha fet blogger, és una mala senyal pel Periodisme. Les notícies mal tractades des d’alguns dels diaris més importants (El País i la foto falsa de Chávez) i les catàstrofes de disseny del diari en paper de l’USA Today han estat alguns dels punts que Javier Errea ha tractat durant el seu discurs.

Segons Errea, el futur no és multimedia i ho ha explicat. Sembla que els qui van en contra de les normes pot donar bons resultats, La convergència es “un gran engany” i hi ha qui s’aprofita de la debilitat dels diaris per vendre qualsevol cosa (potser la solució és la divergència), és impossible fer més amb menys recursos i cada plataforma necessita el seu llenguatge. Les iniciatives que van a contracorrent són les que reben més reconeixements. “Només valen les iniciatives radicals”, ha sentenciat.

Alguna cosa va malament si els periodistes de còmic ja no treballen en una redacció i se’n van a la xarxa. A més, el futur està dins el passat: la revolució de la infografia i de la fotografia, que poc a poc tornen a agafar força. Aquest pot ser un bon punt de partida per reflexionar sobre el disseny durant aquesta Jornada.

L’Equip de Jornada de Disseny Periodístic

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Conferenciants, Crònica, Jornada de Disseny Periodístic a la Xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s