Dissenyant el futur

Els aplaudiments marquen el final de la Jornada de Disseny, organitzada per la Universitat Pompeu Fabra. Els diferents ponents parlen entre ells, tot comentant l’èxit del cicle de conferències, en les que han participat les figures més destacades en aquest sector, tant a nivell nacional com internacional.

S’han plantejat moltes idees i presentat diversos projectes relacionats amb el disseny periodístic i l’adaptació a la que s’han vist abocats els mitjans de comunicació amb l’aparició d’Internet. Però dins del món professional, s’han erigit algunes veus crítiques, com la de Javier Errea, que pensa que el futur no és multimèdia i que el que s’ha de fer és tornar al passat. Aquestes declaracions van provocar controvèrsia entre el públic, que després de les conferències encara ho comentava per Twitter.

El plat fort de la Jornada va ser la intervenció dels nord-americans Tito Bottitta i Dan Zedek, responsables del redisseny del The Boston Globe i guanyadors del premi World’s Best Designed Newspaper. Les seves idees innovadores van entusiasmar als assistents, que durant el torn de preguntes no deixaven d’intervenir per saber-ne més.

Encara que la iniciativa va sorgir des dels professors, els veritables protagonistes van ser els estudiants, tal i com va afirmar Carlos Pérez de Rozas. A part d’intervenir amb les seves preguntes, van cobrir l’esdeveniment amb diversos blogs en els que anaven publicant entrades sobre tot el que estava passant en aquells moments a la UPF.

Aquest tipus d’actes són bons per la formació dels estudiants, pel contacte que s’estableix amb els conferenciants i per l’apropament al món professional. A més, són estimulants i poden convertir-se en un referent pel disseny de la premsa nacional degut a la gran quantitat d’idees innovadores que s’hi presenten.

L’Equip de Jornada de Disseny Periodístic

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Jornada de Disseny Periodístic a la Xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s